Pages

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Desucon 2012 - Banaanipoika ja muita kertomuksia


Aikaisemmin mainitusta kuvaussessiosta olisi tarkoitus kirjoittaa kunhan video itsessään on julkaistu, mutta julkaisu tullaan tekemään parin viikon sisään luultavammin. Nyt hieman kuumempana topiikkina puhun viimeviikkoisesta Desuconista 2012.

Perjantaina tuli tarkistettua tapahtumapaikkaa hieman Lahteen saapumisen jälkeen, missasin tosin Terra e... luennon minkä olisin halunnut nähdä, mutta tapasin tuttuja ja vietin aikaa conialueella ja animekaraokessa. (Näin myös ihanan Tony cossarin Terra e..:stä ja elämäni laatu parani puolella!)

Keskustasta oli keveä kävellä Sibeliustalolle joka on noin Tamperetalon jälkeen omia suosikkipaikkoja conin järjestämiselle. Perjantailta koin myös conin kauneimpia hetkiä  kun Linkiksi pukeutunut mies soitti Okarinaa auringonlaskussa. Teki melkein mieli itkeä.

Katsomassa Cosplay kisaa salin ulkopuolella - Kuvaaja: Riku Heininen 

Pientä ripsuttelua lukuunottamatta sää suosi koko conin ajan ja vaikka lauantai aamuna pieni hostellihuone kiehui niin pääsimme hengissä tapahtumapaikalle. Päällä oli Fredrikin tanssiesityksen vuoksi Vocaloidin Kagamine Len mikä kuului oikeastaan sellaiseksi hahmoksi jota en rehellisesti sanottuna koskaan uskonut cossaavani.

Puku oli järjettömän mukava päällä ja tekoprosessikin oli mukava. Vocaloid tuntemukseni noin vuoden takaa rajottautui aikalailla Gakupoon ja Lukan muutamaan kappaleeseen. (Gakupo on oma suosikki Vocaloid koska GACKT) Nyt sitten tämän projektin kautta omatunto pakotti tutustumaan enemmän Leniinkin ihan puvun tekemisenkin vuoksi. Ihanin kappale Leniltä on tämä, mutta mitään syväluotaavaa keskustelua ei Vocaloideista saa kanssani kehitettyä, mutta yritän tutkia hahmoa lisää ennen tulevaa photoshoottia, (joka pidetään joskus?) että saan vielä asialliset kuvat cossista + jotain hot actionia muiden Vocaloidien kanssa. Odotan innolla.

Kannustan kaikkia sailorkauluksellisia asuja ja ainut osio koko asusta mitä inhosin oli peruukki. Ei leikkauksen vaan värin vuoksi. Väri häivähti vihreään ja oli kohtuu ankea.. mutta aika ei riittänyt hankkimaan uutta sillä tilasin ryhmän Rinin kanssa peruukin samaan aikaan ja olisi ollut kortilla että ehtiikö molemmille peruukki ajoissa perille. Kauheamman näköistä olisi ollut jos "siskon" kanssa olisi ollut eripari tukka :c Harkitsen uuden hankkimista jos vaan saan Rinin tilaamaan myös. Keltaisempi miellyttäisi sydäntä kovasti.

Lauantai päivän huipensi Ainon Eurocosplay karsintaesitys ja illan tanssiminen lavalla. Myös meitä edeltävän Chotto!Chocolaten esitys tuli katsottua hieman sivummasta ja olisin mielelläni ollut kiljumassa kannustavien setien kanssa valotikkuja heilutellen jos en olisi ollut niin hätäkakka housussa omaa esitystä odotellessa. Iloisia nättejä tyttöjä ja AKB48 coverit nyt lämmittää aina sydäntä. Kannatan pieniä idolityttösiä oli ne sitten suomalaisia tai aasialaisia.

Lauantaina kävin myös katsomassa Princess Tutu – metabalettia esiripun takana - luennon joka oli näin sarjan fanina mielenkiintoista kuunneltavaa. Kyseinen blogaaja osaa puhua asiaa ja tekstinäkin luetut pohdinnat sarjoista on aina mielenkiintoisia. Nautin suuresti.


OF:n tanssi esitys meni hyvin, vaikkakin meinasin liukastua pariin kertaan lavalla olevan valtaistuimen kankaaseen, samaten takimmaiselta (minulta) meinasi tila lavalla loppua kesken että muutama muodostelma ei oikein toiminut niin suorana kuin olisi voinut. Voin ainakin sanoa että hauskaa lavalla oli jos ei ihan täys nappiin mennyt joka tanssiliike. Jonkunlaiset kunnolliset tanssiversiot on mahdollista että otetaan vielä Desun jälkeen, mutta esitykset palaavat vielä myöhemmin. Vocaloideista ei ihan heti pääse eroon. Vaikka haluaisitte. Esiintymispukuina olivat aivan ihania, kirkkaita värejä ja tanssiin soveltuvia asuja. Katsokaa vielä meidän Lily Lily Burning Night versio ! Välispiikkiä kahden tanssin välissä vedin Fukan kanssa ja noin yleispätevästi kerroimme ketä olemme ja millä asialla.

Lauantaina ei jaksanut enää pitkän conipäivän jälkeen lähteä haravoimaan Desun iltabileitä, mutta palasin sosiaalisoimaan conipaikalle muutaman tutun kanssa. Puolenyön aikaan alkoi pää pilkkimään siihen malliin että uni kutsui, mutta tuli kuitenkin iloittua jonkun verran yölläkin elävästä conista. Sunnuntai päivä tuli vietettyä siviilivaatteissa ja kuvasin Ainon Meiko cosplayta conialueen lähellä. Omasta mielestä saimme todella söpöjä kesäisiä otoksia. Sen kunniaksi vielä vähän lisää linkkispämmiä. Iltapäivästä loppujen lopuksi nostettiin sitten kytkintä ja lähdettiin takaisin Oulua kohti.

Desu oli kokonaisuudessaan hieno tapahtuma, hieman jäi kaivelemaan se että en ehtinyt katsomaan muutamaa kiinnostavaa luentoa, mutta yhdistyspöytä pidettiin pystyssä, tanssittiin itsemme hikeen ja silmät kiiluen tuli taas kerättyä lisämotivaatiota omille cosseille muiden upeista puvuista. Kiitos Desucon ja Frostissa tavataan taas !

2 kommenttia:

Fukka kirjoitti...

Minä sinun Leniä tulen paijailemaan.

Malicia kirjoitti...

Olen valmis :o uskoisin.

Lähetä kommentti