Pages

tiistai 7. elokuuta 2012

Animecon ja Radikaali Eetu ja Assembly Q + esitysfail


Aikalailla heitän nopeaa päivitystä pitkän hiljaisuuden jälkeen, mutta elossa ollaan. Mitään suurta perustetta päivittämisen jättämiseen ei ole. Enimmäkseen perisynti nimeltä laiskuus. Esitysprojektejen kanssa mennyt kevät, koskien Desuconin tanssiesistystä että Animeconia, mutta niistä lähempänä lisää.

Ensinnäkin Animecon. Kuopioon oli jotenkin helpottavan mukava matkustaa koska yleensä tottunut että conimatkoihin tulee täältä pohjoisemmasta upotettua se vähintään kuutisen tuntia. Majoituksena toimi pitkästä aikaa lattiamajotus mikä osottautui jälleen kerran ihan mukavaksi kokemukseksi, varsinkin kun puku oli sen verta helppo. Vieläkään kaikkia kuvia koko cossista en ole saanut, mutta joskus tuossa viime keväänä tuli lupauduttua että teen Cowboy Bebopin Edin. ( Okei : Edward Wong Hau Pepelu Tivrusky IV, mutta herranjestas..)


Pientä kriisiä kropan puolesta aluksi piti tietenkin kokea ihan noin vaan kriiseilyn ilosta, mutta samaan aikaan kun tuli työstettyä Cosplay ja ulkonäkö - aiheista luentoa niin piti sisäistää itselleen, että miten 2D hahmoksi ei voi muuttua. Kukaan ei ihan oikeasti tule osoittelemaan että 20-vuotias nainen cossaa sakkoliha-ikäistä hahmoa. Yritän kehittää ulkonäöstä noin omakohtaisesti jonkunlaisen pidemmän postauksen ihan noin tehdyn luennon kunniaksi, mutta nyt ei taida ajatus riittää mihinkään kauhean syvälliseen ajatuksenjuoksuun. Ed oli hauska hahmo poseerata, näin kivaa ei ole ollut cossi päällä aikoihin ! Odotan photoshoottia.Tässä Ed vielä kotikunnossa. Peruukki hieman kärsi matkassa, mutta pysyi onneksi ilmavana. tapahtumassakin. Peruukki itse tuli modattua vanhasta Amy - peruukista. Kuitu oli mennyt aika järkyttävän näköiseksi kiitos aikaisemman värjäyksen ja väkivallan mitä peruukille kokemattomana on tullut harjoitettua, mutta toimi tähän tarkoitukseen hyvin. Laseista olen kohtuu ylpeä, niistä ei nyt löydy kunnollista kuvaa, mutta varmaan shootin jälkeen kuvissa näkyy! Ompelussa nyt ei ollut mitenkään valtaisaa haastetta kun kyseessä oli leggareiden lyhennys ja lyhyen valkoisen paidan ompelu.

Nyt perukki on tosin uudemman kerran pesty ja koki ikävän muodonmuutoksen heti kun pääsi kosketukseen veden kanssa: NIMITTÄIN VÄRI IRTOSI HYVIN REIPPAALLA KÄDELLÄ. En tajua johtuuko homma kuidusta, mutta epäilen että lakka jotenkin on pessyt copic värin peruukista pois.. Nimittäin kun värjäsin peruukkia niin väriä suihkutuksen ja kuumennuksen jälkeen irtosi tuskin ollenkaan, mutta nyt kerran conissa käytön jälkeen väri liukui pois yhdellä vesipesulla melkein täysin. Pesu oli ilmeisesti vikatikki, mutta oli pakollinen kun yritän muokata peruukin uuteen kukoistukseen..... näemmä olen pakotettu värjäämään peruukin samalla uudestaan, nimittäin shoottia ei voi lykätä pitempään että tilaisin uutta tukkaa, säiden takia ja kyseinen valokuvauspaikka puretaan kait jo ensi keväänä. Otan mielellään vinkkejä jos joku osaa sanoa mikä on mennyt värjäyksessä pieleen, koettanut noudattaa olen muiden neuvoja mitä peruukin värjäämiseen tulee.... mutta onkohan sitten hiuslakka ja värjäys tuhoisa yhdistelmä.

Coni itsessään oli mukava, Kuopiossa tilat tosin olivat turhan ahtaat omaan makuun että melkein ahdisti, mutta cosplaykisalle esimerkiksi oli aivan loistava lava! Tykkäsin. Suuri myötätunto tosin lankesi tytölle joka joutui astelemaan lavalle ilman taustaraitaa koska tekniikka ei pelannut. En kauheasti arvostanut myöskään että seuraavan esittäjän kappaleista kuului useassa esityksessä pätkä esittäjän oman raidan lopussa.. omasta mielestä niin pieni voi pilata esityksen dynamiikkaa... Muuta moitetta en tapahtumasta varsinaisesti keksi. Kuopioon mielelläni ajelisin seuraavanakin vuonna vaikka tilat olivatkin ahtaat, mutta jään odottelemaan että siunaantuuko seuraavaa Animeconia ja minne jos tulee.[C] The Money of Soul and Possibility Control - "Q" / Kuva :  Rabbana

Hieman kokeiluna otin ja tein cossin Assemblylle, oikeastaan ihan noin kokeilun puolesta kun Ainolla oli tarkoitus mennä kokeilemaan onneaan myös ja oltiin samassa revohkassa kävijöinä tapahtumassa jo muutenkin menossa. Arvelin että en tule sijoittumaan, mutta sijoittumattomuus varmentui jo ennen tuomariston eteen menoa, kun tuli nähtyä taso mikä oli aivan pilvissä. Todella upeita pukuja ja paljon ! Kisa olisi noin muuten ollut ihan hauska kokemuksena, mutta suurimmalta osalta oman kämmin takia tuli tuomariston edessä hämmennyttyä, että menin kunnolla lukkoon. Varmaan se pistettiin luontaisen ujouden piikkiin, mutta enimmäkseen kyse oli jäätymisestä kämin takia.

En ollut huomannut huomauttaa ääni-ihmiselle ääniraidasta että loppupuolella on pitkä hiljaisuus tehostekeinona (kappale alkaa, pieni tehosteääni välissä ja hiljaisuutta ennen kuin seuraava ääniklippi tulee) niin ääni-ihminen katkaisi raidan noin puolestavälistä kahtia. (itse raita kesti sen noin 50 sekunttia) Jäin odottamaan huippukohtaa alun jälkeen mitä ei tullut ja esitys jäi todella tylsäksi pieneksi melodiatilutukseksi. Tuomaristo kehoitti sanomaan jos jotain tulee niin raidan voi pistää uusiksi, mutta omissa paniikeissa oletin että tiedosto oli jotenkin kussut tai olin antanut vahingossa väärän raidan..

Toki luontainen esiintyjä olisi vetäissyt jotain improvisoitua hienoutta loppuun, mutta noh.. tulipahan tehtyä. Hieman petyttyä tuli omiin esiintymistaitoihin, mutta jospa huonoistakin kokemuksista tulee opittua.. Sain puhuttua ihan asiallisesti ilmeisesti kuitenkin että tuskinpa tuli nolattua itseä niin pahasti kuin mitä oma ylidramaattinen pääkoppa väittää. Puku ei ollut sitä tasoa mitä olisi pitänyt, mutta harmittamaan jäi vaan oma esityksen puutteellisuus. Paremmin seuraavalla kerralla.

Yleensä on tullut luotettua siihen että aina on joku johon tukeutua esityksessä sillä itse en ole eläissäni kisannut yksin. Kerta se on ensimmäinenkin ja enköhän toivu pian. Skyrim - cossaja oli joku ihanin ja tuli huudeltua tsemppikommentteja tuttujen kanssa käytävässäkin kun törmättiin. Onnea voittajille !

Seuraava etappi tulee olemaan Oulun Animeseminaari ja Tracon !


Q:sta otetaan varmaan vielä syksyn mittaan photoshoottia vielä kunhan ilmoja vielä riittää hipsiä avojaloin ! Ainakin näiden kahden puvun ansiosta on tullut palautettua omaa hieman hukassa ollutta cosplay motivaatiota ja mahdollisesti alan Traconin jälkeen suunnittelemaan tulevaa conikautta jos saisin syksyn pimeinä iltoina tehtyä seuraavalle keväälle jotain mukavaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti