Pages

tiistai 12. marraskuuta 2013

Chibicon 2013 - Chibicon - ohi on. Cossari on levoton..... JA IDOLITYTTÖJÄ!

Alkuun ehkä maailman toiseksi huonoin riimittely, koska sitä huonointa ei olla vielä keksity.

Chibicon 2013 Oulussa PohjankartanollaToimin Chibiconissa cosplay-vastaavana ja kyseessä oli oikeastaan ensimmäinen vastaavuus missään tapahtumassa. Suurin outous oli varmaan se että itse olin se jolla kuului olla langat käsissä eikä se jonka lankoja vedellään. Päädyin kummasti juoksemaan paikasta toiseen vanhasta tottumuksesta, mutta coniin kokonaisuutena että omaan suoritukseeni olen kuitenkin tyytyväinen. Erityisen suuret kiitokset itse pääjärjestäjille, vänkäreille, minun omille mammoilleni, Hannulle ja tuomareille ! 

Ensi kerralla lupaan olla vähän isompi ja jämerämpi ihminen ja pompotan porukkaa enemmän enkä vaan juokse itse suunapäänä. 

Kaikki Chibiconin kisaajat yhteispotretissa
Tuomaroinnin suhteen saatiin homma järkättyä ihan reippaasti. Porrastetuilla ajoilla ilmeisesti kaikki pääsivät (viiveestä huolimatta) tuomarointiin ja kisaajat vaikuttivat iloisilta ja reippailta jännityksestä huolimatta lavan takana. Oma sydän pompotti kuin viimeistä päivää nuorempien kanssacossarien puolesta.. Huomasin pulputtavani kuin pieni papupata kun saatoin kisaajia lavalle ja heittelin sellaisia puujalkavitsejä että puujalka taisi moneen kertaan katketa.. mutta huomasin myös että kun itse jaksoin olla tsemppaava niin sain vastaani myös hymyjä. Kiitos niistäkin!

Ilmeisesti mukana oli useita ensimmäisen puvun tehneitä kisaajia.. Tämä on ihan loisto juttu että uusilla harrastajilla on rohkeutta ottaa ja lähteä kisaan mukaan~

Katselemassa palkintojenjakoa with Hannu ja Stella


AKB0048 - "Nuoremmissa jäsenissä on tosiaan potkua :3


You can do it!
Heti kisan alkuun esitimme AKB0048 aiheisen esityksemme ! Esitys oli kaikelta muulta paitsi koreokrafioiden opettamisen osalta minun omaa käsialaani. Olen ollut tähän asti mukana monessa ryhmäesityksessä, mutta en ole aikaisemmin itse ollut vastuussa tällä tavalla mistään projektista. Esitys koostui kahdesta tanssiosuudesta ja pienestä dialogin pätkästä hahmojen välillä. Toteutus oli kohtuu yksinkertainen, mutta olen valtavan iloinen että porukka oli silti siinä täysillä mukana. Molemmista kappaleista päädyttiin ottamaan lyhennelty versio ja jälkimmäiseen osallistuivat vain ne jotka uskoivat olevansa valmiita opettelemaan vaikeamman koreokrafian vielä Aitakattan lisäksi. RIVER - kappaleesta oli itseasiassa pelkästää intro-osuus, mutta sekin oli riittävä.

Wotageitä oli myös esityksessä mukana, mutta harmi vaan se ei mahtunut videolle asti koska fanipoikamme siirtyivät molemmille puolille lavan reunoja kannustamaan valotikkuineen.

Youupituupista löytyy koko esitys ! 

Alkuperäiset kappaleet: AKB48 Team Z - Aitakatta (Ooedo ver.)

Olen porukkaan valtavan tyytyväinen ja tällä kertaa itseasiassa ENSIMMÄISTÄ KERTAA esityksessä käytettiin omaduppaamaa pätkää ! Duppaus on oma taiteenlajinsa sekin, mutta lopputulos oli hauska.. Ehkä nyt on pienempi kynnys ottaa lipsynkkiä ja duppausta joihinkin tuleviin projekteihin jos sellaista tarvitaan.

Varsinkin jos duppaamassa on mukana useampi kuin kaksi ihmistä niin äänäyttelyä ei saada missään pienessä ajassa kaikkein ideaaleimpana purkkiin kun tuleekin huomanneeksi että siinä juuri onnistuneessa pätkässä missä kuulostaa yhtä hauskalta ja värikkäältä kuin vaikka Veli-Matti Ranta niin kuuluukin hengityksestä säröääni tai joku paukauttaa oven niskan takana. UUSIKSI MENI. Toistetaampa taas se kolmen sanan mittainen lauseenpätkä kun kuulostin idolitytön sijaan Aira Samulinilta. Hups.

Zerozero let's go! Muutama kuva lisää löytyy täältä.
Hahmojen hiukset ja asut olivat ihanan sateenkaaren värisiä ja valitsimme harjoitusasut myöskin asujen helppouden vuoksi. Sydäntä lämmitti kun kaikkien asut näyttivät hyvältä ja niiden kanssa pajailukin oli todella mukavaa. KAIKKI OLI NIIN SÖPÖJÄ ~ ヽ(;▽;)ノ Meikit kunnossa, hiukset kunnossa ja hymy paikallaan ! Hyvin lyhyt pieni photoshootti ehdittiin pitämään juuri ennen puoltapäivää että saimme kuvat koko porukasta ryhmänä, sillä tällä lukumäärällä emme enää samoilla asuillla ole samassa tapahtumassa. Itse mielelläni ottaisin kuvia muiden kanssa Takahashi Minamina joku kerta toisessa conissa. 

Tottakai jos löytyy muitakin AKB0048 cossareita kun itse olen vetänyt harjoitusasun uudestaan päälle niin kiljun jonkun kameran kanssa paikalle~ I WANT YOUUU!

Ohessa kriippari tyytyväinen ilmeeni kun mietin tulevia AKB0048 kuvia.
Pieniä idolityttöjä ei kuitenkaan vahingoitettu projektin aikana. t. Creepymina
Itse halusin hahmorakkaudesta itselleni Takahashi Minami 5th:n. Pidän valtavasti itse todellisuuden idolitytöstä että hahmosta itse sarjassa. Samaten .. kyseessä on elämäni ensimmäinen klipsiperuukki ja vieläpä vihreä. Taidan itkeä onnesta kun niin ihanan värinen ja mallinen.. Idolin leikkiminen ja energisyys tuntui ihanalta myös eikä Takaminin hahmon omaksumisessa ollut mitään erityistä hankaluutta.

Kyllähän näitä...

..eri versioita löytyisi lisääkin...
..ohohups. :D
Myös Cosplay-deittiin tuli päädyttyä osallistumaan paikkaamaan puuttuvia kysyjiä. 
Itse deitti oli hyvin ja tyylillä juonnettu, mutta ei paras deiteistä mitä nähnyt, myös senkin vuoksi että itse deittiin osallistuvilla cossareista osalla tuntui olevan käytöstavat hieman hukassa. Ensinnäkin maskit tuntuvat tiputtavan kaiken suodattimen puheesta että pikkupervo läppä muuttuukin yhtäkkiä liiankin mauttomaksi. Joku vähän rumempi läppä menee ehkä sen kerran pari heitettynä (jännityksenkin takia ymmärtää että joskus voi mennä jutut lapasesta) ja jaksaa vielä naurattaakkin, mutta rajansa kaikella. Samaten kysyjillä kannattaa pitää mielessä että vastaajat ovat saaneet kysymykset etukäteen ja kyseessä ei ole täysin improttu ohjelma vaikka juontajienkin pitää olla sanavalmiita.. Että niitä kysymyksiä ei kannata mielivaihtaisesti vaihtaa vaikka kokisikin että hei keksin ilmasta uuden tosi hauskan. Onneksi ohjelmanumero kuitenkin kokonaisuudessaan onnistui ja nauroin jo makeasti erityisesti viimeisellä kierroksella ! P.S. Samatha olit aika kissa. :P

Chibicon itse tapahtumana ei vastannut omia intressejä ohjelmapuolelta, mutta olen iloinen että pystyin olemaan apuna sen järjestämisessä tänäkin vuonna. Nyt seuraava tapahtuma mihin tähtään tulee olemaan Yukicon Espoossa, minkä jälkeen Desucon Frostbite ja Kitacon ! Ajattelin piakkoin kokeilla pitkästä aikaa ottaa kutimet käteen ja alkaa kilkutella myös. :3

Älkää unohtako cosplayn kuumotusta talven pimeydessä. Itsekkin yritän pitää sitä liekillä !

PS. Taitaa olla kohtalo, mutta tämä on neljäskymmeneskahdeksas viesti !

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisitko osallistua vuoden 2014 Animeconin AKB0048 cosplay ryhmään ?http://forums.aniki.fi/viewtopic.php?f=59&t=15065 Tässä on linkki ryhmän sivuille .

Sonoko kirjoitti...

^ Kiitos linkistä Anonyymi. Itseasiassa olin jo harkinnut asiaa :)

Lähetä kommentti