Pages

tiistai 12. toukokuuta 2015

OSAO:n artikkeli ja cosplay

Kuva ja editointi: Jouni Ylisuutari

Ohhoh mitään päivitystä ei ole kuulunut sitten Frostin ? Syy varmaan löytyy ihan cosplaysta itsestään sillä WCS pukujen tekeminen on pitänyt kumman kiireisenä. Heitän nyt kuitenkin yhden julkaisemistaan odottavan pikku päivityksen tänne.

Ylläoleva kuva on OSAO:n nettiartikkelista joka käsitteli Vaatetusompelija - linjaa. Koko jutun voi lukea TÄÄLTÄ. Ajauduin haastatteluun koulun opettajien kautta jotka intoilivat siitä että koulussa on tällainen muikea edustaja joka lähtee Japaniin ensi kesänä ja ilmaisin että haastattelu onnistuu. Tämä kyseinen artikkeli oli lyhyt ja toimittaja antoi kiireestä huolimatta tarkistaa itse tekstin ennen julkaisua että asiavirheitä ei tullut. Tämän vuoksi ei liikaa tarvinnut stressata lopputuloksesta (itse haastatteluun kului se noin 15 min max) ja juttu käsitteli enimmäkseen itse opiskelualaa. Jos joku innostuu lähtemään amikseen tämän inspiroimana niin hienoa :D

Cosplayn liittäminen artikkeliin oli opettajien mielestä kiinnostava ajatus sen vuoksi että Vaatetusompelijaksi opiskelua pidetään kuivana opiskelulinjana missä ei pääse toteuttamaan itseään millään lailla .... mikä ei pidä paikkaansa.

Oma suosikkikuva - Kuva ja editointi: Jouni Ylisuutari

Valokuvat otettiin paria viikkoa myöhemmin ja toimittaja halusi kuviin jonkun näyttävän cosplayasun. Parhaiten hollilla oli tottakai Summit karsinta - asu Shara, mutta loppujen lopuksi itse kuva minkä kuvaaja valitsi sopivaksi näytti asusta vain puolikkaan, mikä harmitti sillä puvun omasta mielestä kauneimmat osat jäivät kokonaan piiloon. (Hame muunmuassa mistä itse pidän ihan valtavasti) Kuva oli onnistunut, mutta loi omiin silmiin ehkä liikaa varjoja kasvoihin. Sain onneksi kuvasaldoa luvan kanssa myös omaan käyttööni, mikä oli aivan ihana juttu. Vuodenaikojen vaihtelu on iso osa Rune Factory pelejä, mutta asut eivät vaihdu vaikka vuodenaika vaihtuukin talveksi.. siksi oikeastaan luminen keväinen Oulun Pikisaari sopi taustaksi hyvin.

Kuva ja editointi: Jouni Ylisuutari
Kuvien opetus oli se että ehkä poseeraaminen myös ei tutun kuvaajan edessä tuntuu ihan semi luontevalta, tosin lopputuloksesta ei ihan samanlaista varmuutta ole. Kokemuksena kuitenkin lyhyt KYLMÄ kuvaussessio oli hauska ja valtava kiitos kuvaajalle.

Nyt kevät on jo pitkällä ja kesä lähestyy kovaa vauhtia. Työstän finaalipukuun yhtä osa-aluetta myös koululla ja olen rakkautta täynnä siitä että olen saanut toteuttaa niin paljon omiakin asioita koulutöiden lomassa. Tuntuu että olen löytänyt uusen maaailman missä saan oikeasti kaavoituksellisille - ja ompeluun liittyville ongelmille ratkaisuja ja opin materiaaleista ja työtavoista.

Aika kirii, seuraava coni onkin Mimicon Mikkelissä ! Nähkäämme siellä :3

1 kommenttia:

Gabrielle Crystal RoseBonniee kirjoitti...

Lovely ʕ•͡ᴥ•ʔ

Have a nice Tuesday ~
* SheIn *

Lähetä kommentti