Pages

perjantai 20. helmikuuta 2015

Frostbite 2015 - Eka yläikäisten pakkasenpurema

Kuva: Nyymix
Frostiviikonloppu hujahti ohi turhan nopeaa. Blogissa en tainnut mainostaa, mutta tällekkin conille oli luvassa tuomatointia, nyt ihan perinteisen ryhmäkisan muodossa ! Tuntui yllättävän luontevalta nakutella hakemusta cosplaytuomariksi ennen joulua ja kuinkas sitten kävikään: pääsin tuomaroimaan Frostin upeita kisaajia esityksineen. Järkeen ei vieläkään meinaa käydä se että kisa järjestyi ilman peruutuksia ja kaikki 14 yksilöä tai paria pääsi kuin pääsikin lavalle. Aivan mieletöntä !

Eniten lauantaipäivältä olen siitä iloinen että tuomarointi soljui tälläkin porukalla näin ihanan jouhevasti. Oma tuomarointikokemus karttuu pikkuhiljaa ja tuntuu ehkä että osaan arvostaa taas enemmän ihmisten osaamista tälläkin puolella cosplaykisoja. Vähimmäisvaatimus mitä itselleni asetin tuomarina oli se että kykenen täyttämään ne kriteerit mitä tuomareilta itse vaadin. Siihen kuului muunmuassa se että halusin ajan kanssa tutustua pukureffien lisäksi sarjojen taustoihin ihan kunnolla. Viikko mitä tähän annettiin oli vähän turhan lyhyt aika, mutta riitti sarjojen kuvausten lukemiseen ja tarkasteluun minkä luontoisia hahmoja lavalle nousee. Jos tästä jotakin hyötyä oli niin ainakin se kasvatti omaa varmuutta ennen varsinaista h-hetkeä. Tuntui että esityksetkin avautuivat hyvin sen ansiosta. Mahtavia esityksiä oli monia !

Kuva: Elina cosplay:n käsivara
Toinen osa-alue missä itse haluan toimia omien odotusten mukaan on se että palautteenantoa ei pitkitetä kuukausitolkulla tai palautetta ei pyynnöstä huolimatta saavu ollenkaan. Tämä ei ole vain pienten kisojen vaan ihan isompienkin ongelma. Palautetta siis saa ja pitää pyytää jos sitä haluaa ja pyrin antamaan sitä hetimiten. Tottakai esitystä on helpompi arvioida tuoreesta muistista kuin valottuneen videotallenteen kautta. Puvussa voi mennä helpommin omien muistiinpanojen ja anikin reffien avulla, mutta.. koska minusta esitystä tulisi enimmäkseen tuomaroida ensivaikutelmansa mukaan niin.. tuore palaute = parempi palaute.

Halu päästä takaisin tuomarihuoneeseen on kova, ja jos tällainen tilaisuus tulee niin varmana tartun siihen.  ISO ISO kiitos kisaajille että muille tuomareille. Frostin lauantai oli väsyttävin, mutta mielenkiintoisin coniduunipäivä pitkään aikaan !

Jos kisa jäi omalta osalta välistä tai esityksiä kuumottaisi katsoa uudemman kerran niin Bardiel's Videography tarjoaa esitykset videotallenteina.

Oho joku kuva iltabileistäkin - Iitu ja Miipa
Iltabileet olivat hauskat, kunhan pääsin paikalle toivuttuani kisasta, Änkkäsin einesmuonaa naamariin, join litran vettä, vedin särkylääkettä päänsärkyyn ja tunsin oloni taas ihmiseksi. Nykäisin päälleni Takahashi Minamin ja Everyday Kachuusha asun ja ehdin näppärästi kuvaamaan yhdistyksen tanssiryhmän esitystä. (Hyvin vedetty!) Suomalaista jonotusta oli havaittavissa baaritiskeille, mutta yllättävän kiltisti ja itse bilekansa tuntui olevan hyvillä mielin liikenteessä. Mikä tärkeintä tuli sosiaalisoitua ihmisten kanssa. ( Oikeasti kanssa harmittaa kun en saanut AtsuMina frendsietä kanssasi Euphidori :c )

Alkoholillisissa iltabileissä olen tainnut olla viimeksi ensimmäisessä Desussa, joten iltabileet oli siihen nähden ehkä parasta ikinä verrattuna kämäiseen baariin missä bileet ensimmäisen kerran pidettiin. Musiikkia, ihmisiä, esiintyjiä, tanssilattia. Tämä käy ! Yöllä sitten tuli käyskenneltyä huonekavereiden kanssa takaisin Omppuun ja vasta sunnuntaina puolenpäivän aikaan raahasimme luumme conipaikalle.

Puchuu - kamu ja blurrinen selfie
Luentoja mitä itse kuuntelin oli ainoastaan yksi: Ilonan pitämä Cosplayn markkinointiteoria perjantaina. Kyselyiden tulokset olivat kyseisen luennon kiinnostavinta antia, vaikka mitään mieltä räjäyttävää luennosta ei irronnutkaan. Luontevaa luennoitsijaa on kuitenkin mukava kuunnella. (Elffiosuus oli menossa kun sain oman pyllyni penkkiin)

Ohjelmanumeroita mihin osallistuin oli kaverin pitämä Yaoi - keskustelupiiri suunnuntaina, missä pienellä porukalla puhuttiin näistä kirjallisista "aarteista" ja niiden kauneuksista ja kauheuksista. Nautin ja hauskaa oli vaikka tuntui välillä saatoin olla itse liikaa äänessä. Kiitos tästä myös ! Ilo olla mukana jälleen kerran :D Rentoudesta kielii jo se että ylipäätään sain papatettua tuntemattomien seurassa niin paljon..

Koetin ympätä tähän postaukseen tavallista enemmän ajatusta, sillä tuntuu että välillä täällä blogaamisen iloisessa maailmassa unohdun turhan tylsään jaaritteluun ja luettelointiin mitä on tullut tehtyä ja missä uskaltamatta tuoda omaa ajatusta mukaani. Toivonmukaan osaan tehdä tähän korjausta ajan mittaan..

KUITENKIN viikonloppu oli pakettina erilainen, kiinnostava ja haastava. Arkeen on vähän kankeaa palata, mutta sentään cosplay never stop niin tekeminen ei pääse loppumaan. Huhhuh tätä käsivaran mittaa.

Seuraavaksi Kemin mangapäivät !

0 kommenttia:

Lähetä kommentti