Pages

torstai 29. toukokuuta 2014

Mimicon - Korvacon ja kisapyörähdys

Let's play it loud some music - Kuvaaja: Kyuu Eturautti
Mimicon on myös ohi ja on aika tunnustaa että Arashi ei ollut se puku jolla oli tarkoitus mennä Mimiconin kisaan. Huomasin vain edeltävänä päivänä ennen lähtöä että en ollut tiettyihin osiin tyytyväinen puvussa. En halunnut mennä puoliperseisellä puvulla uudestaan kisaan, mutta en toisaalta halunnut jättäytyä kokonaan poiskaan. Arashi oli yksinketainen asu että sijoittumismahdollisuutta ei ollut, mutta ulkoilutin pojan, vietin mukavien kanssacossaajien kanssa aikaa bäkkärillä hetken aikaa ja nautin kuitenkin olostani. Tuomarointi Mimiconissa oli myös todella mukava ja rento kokemus ! Ehkä alan myös päästä tästä kankeasta suomalaista sosiaalisuutta kankeudestani myös kisapiireissä ja antaa itseni olla enemmän oma itseni myös lavan takana. ("Lähdetkö mun kanssa sieneen?" jos joku vielä muistaa.)

Bäkkärillä oli cosplaykisan aikana jostakin syystä kamalan rento tunnelma sen puolesta että kaikki kisaajat eivät pyörineet omassa kärsimys-jännityspallossaan vaan jutustelivat keskenään ja purkivat sitä kautta kisajännitystä. Ainut suurempi miinuspuoli kisassa oli se että cosplayinfoviestissä kerrottiin etukäteen että 20 minuuttia vaille piti mennä odottelemaan bäkkärille, ja sen jälkeen infoviestin mukaan oli mahdollisuus käydä tutustumassa lavaan ennnen kisaa. Kuitenkin ITSE jouduin kysymään että ollaanko pääsemässä käymään lavalla vai ei noin kymmentä minuuttia ennen kisan alkua. Vastauksena oli tuota en kyllä tiedä, pitänee kysyä, tuomareilla on jotakin hommaa vielä bäkkärillä. Jaahas, selvä se. 

Itse en olisi kuollut vaikka en olisi päässyt katsomaan raksia keskellä lavaa, mutta erityisesti ensikisaajille on tärkeää nähdä minne ovat oikein menossa ja nähdä mitä kautta poistutaan yleisöön.

Jaahas mitä luentoa sitä pidettiinkään.
Ennen kisaa tosin tuli myös pidettyä ohjelmaa, viimevuoden Animeconissa jo pidetty vertaileva AKB48 vs AKB0048 - luento joka ainakin tällä kertaa sujui rennomissa olotiloissa kuin hieman vajaa vuosi sitten pidetyn luennon aikana. Sisältöä olin hieman parannellut ja jäsennellyt .. asiakokonaisuuksia paremmin. Palautetta otan mielelläni vastaan!

Ohjelmasta kävin katsomassa Muumilaakson vapinoita - luennon joka olin nähnyt jo Traconissa aikaisemmin, mutta nyt oli ohjelmassa jätetty tilaa myös kuulijoiden omille traumoille, ajatuksille ja keskustelulle mikä oli iso iso plussa. Itse luento oli onnistunut ja selkeytynyt edellisestä kerrasta. Kokonaisuus oli hyvässä paketissa enkä olisi välttämättä kiinnittänyt edes minkäänlaista huomiota yhdelle kadonneelle dialle jos sitä ei olisi ääneen sanottu. Supliikkeja sanavalmiita luennoitsijoita ! Kiitos paljonn !

Samaten toinen luento missä piipahdin käsitteli Jungle King Tar-chan nimistä animea ja kiitän kovasti luennon pitäjää sillä kuvittelin katsovani epämääräisiä huonoja hölmöjä animeja sillointällöin, mutta ilmeisesti kiven alta voi löytää mitä ihmeellisempiä animetapauksia.. Lupaan pyhästi laittaa sanaa eteenpäin ja aiheuttaa lisää hämmennystä!

Ihan jepa tämä Mimicon jepjep ! t. hipsteri-Arashi
Eniten ehkä suurimmaksi plussaksi koko tapahtumasta haluaisin sanoa kuitenkin todella ystävällinen ja innokas järjestäjäporukka. Huomasi käytännössäkin että järjestäjät olivat valmiita auttamaan ja jäi kamalan hyvä mieli. Noh esimerkkinä se että infossa juoksin jos minkä asian tiimoilta ja onnettomuuksien takia jotka olivat ihan itseaiheutettua ja aina sain apua.. 

Ei siitä sen enempää, mutta myös suosittelisin Mimiconissa Maid-kahvilassa käytiä ! Oma butlerimme oli miellyttävä ja mukava vaikka ehkä hieman ujo ja miten oman meidonsa/butlerinsa pystyi valitsemaan oli mielestäni kätevä ja söpö ratkaisu. Samaten kahvilalla oli aivan ihanat tarjoilut ja vielä kohtuuhintaan.. Vaikka kaveri sainkin mustaa teetä vihreän sijasta tilatessaan :D

Tilat olivat myös minusta tapahtumalle loistavat ja muistuttivat kovastu Yukiconin tiloja.. Joku taisi tämän ääneen sanoa tapahtumassa, kiitos lainauksesta tälle, itse olisin ehkä vaan suu pyöreänä tuijotellut tapahtumapaikkaa että muistuttaapa tämä minua jostakin HMMMMMMM.

Kiitos kaikille Mimissä kanssani pörränneille ja näille ihanille hampuuseille myös !
Katsotaan ensivuonna uudestaan vetäisikö veri uudestaan Mikkeliin ! 

Nyt toistaiseksi jään takomaan kesän cossipukuja ja seuraavana etappina on DESUCON. Kuumottaa hienokseltaan jo.

PS. Kurkatkaa ylläolevan vihertukkaisen asian kaksi aika UUTTA BLOGIA ! :3

0 kommenttia:

Lähetä kommentti