Pages

maanantai 19. toukokuuta 2014

Cosvision 2014 - Coni minun makuuni

Kuka hullu lähtee kahteen coniin kahden viikon sisään? Ilmeisesti minä. Ensiksi kuitenkin Cosvisionista.

Cosvision jätti hyvän mielen ja innon lähteä seuraavanakin vuonna tapahtumaan ! Tälle samalle viikonlopulle oli ympätty itselle kaksi isoa juttua: Taisteluparini Ainon esiintyminen Kutsuvieraskisassa ja OF:n ensimmäinen kisaaminen ryhmässä sitten muutaman vuoden takaisen GTO - esityksen.

KutsuvieraskisaTapahtuma oli tunteiden con itselle siinäkin mielessä että pääsin lauantaina lavan taakse kun olin Ainon avustajana mukana Kutsuvieraskisassa. Onnistuin lavalla sössimään yhden lavasteen paikan ja aiheutin tahatonta tilannekomiikkaa kisan aikana kun Aino palasi ääneen äristen korjaamaan sen.. Melkein hajosin elämääni tässä vaiheessa ("Voipaskavoipaska ANTEEKSI!! ;___;") mutta kun esitys meni ihan nappiin niin säntäsin istumaan cossiparini viereen ja pääsin jännittämään tuloksia hänen kanssaan.. Uudemman kerran liikutus iski paremmasta syystä kun Ainolle sitten napsahti ensimmäinen sija kisasta. Oli tullut elettyä sivustakatsojana ja nähtyä se vaiva ja työ mitä puvun ja esityksen eteen oli nähty että en voinut kuin olla valtavan onnellinen ja ylpeä. Valtavasti onnitteluja myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneille kutsuvieraskisaajille !

Kutsuvieraskisa oli omiin silmiin onnistunut uusi kisamuoto minkä jälleentulemista odotan innolla ensi vuonna ! Ensivuonna olisi tosin hienoa jos määriteltäisiin paremmin myös yleisölle mitä esitykseltä haetaan, esimerkkinä: onko esitys ja puku 50/50 tai mitä tuomaristo mahdollisesti arvioinnissaan painottaa.

Operaatio Fix-itToisena hauskana juttuna lauantaipäivälle oli projekti ( jonka olisi ollut ihana pitää kaksipäiväisenä ) Operaatio Fix-it eli Cosplayritarit - projekti missä olin mukana lauantaina. Tarjosimme ritarikaverini kanssa apua langan, pikaliiman, kaksipuoleisen teipin, kuumaliiman, jesarin ja kaiken muun hajoavalle cosplaypuvulle hyödyllisen tavaran muodossa ja autoimme apua tarvitsevia tapahtuman aikana. ¨

Itsellä upposi aamupäivä melkein kokonaan Kutsuvieraskisan lavan takana, mutta onneksi ehdin väliajalla jeesailemaan kuitenkin cossareita myös. (Näytin varmaan lavan takana ylivarustetulta cosplay-apulaiselta sellaiselle joka ei tiennyt mikä homman nimi oli) Tämä projekti pitäisi joskus ottaa kaksipäiväisenä tapahtumaan mukaan tai pistää kaksi eri tiimiä eri päivinä liikkumaan ja auttamaan kanssacossaajia. Nyt jäi hieman lyhyeksi, mutta oli erittäin hauska ja ihana kokemus ja saimme myös paljon positiivista palautetta !

Afro oli ilmeisesti helppo tunnistaa tapahtumapaikalta :D 

Puheohjelma


Picture is not related mutta on komea - Kuva: Santtu Pajukanta
Tapahtumassa oli myös mielettömästi mielenkiintoista ohjelmaa ! En vaan valitettavast ehtinyt käydä katsomassa kuin Järjestäytynyt cosplaytoiminta Suomessa - paneelin, Oikeat cosplaymammat puhuvat: Lapseni on cosplayharrastaja - paneeli ja Project CMV: Cosplayvideoita tekemässä.

Järjestäytynyt cosplaytoiminta oli yhdistyksemme jäsenen pitämä paneeli ja aihepiiri kiinnosti että mielenkiinnolla tuli seurattua keskustelua. Keskustelu polveili mukavasti jo sen puolesta että keskustelijoilla oli niin omanlaisensa taustat järjestäytyneen cosplayn parissa. Paneeli oli ehdottoman onnistunut ja mielenkiintoinen.Vastakkainasettelu oli kiinnostava ja panelistit oli valittu hyvin.

Cosplaymammojen paneeli oli hersyttävä ja lämmin ohjelmanumero, oli tullut nähtyä aikaisemmin myös tätä edeltävä paneeli missä harrastajat puhuivat aiheesta vanhemmat ja cosplay. Jokaisella cossarilla on varmasti jotakin omakohtaisia kokemuksia vanhempien, kauhusta, ihastuksesta ja vihastuksesta cosplayta kohtaan niin tämä paneeli sopi minulle kuin nyrkki silmään. Tuli naurettua ja liikututtua. Aivan ihastuttava.

Project CMV:n luento iski myös omiin itresseihin vaikka osa informaatiosta ei ollut mitenkään erityisen uutta, mutta kuitenkin pientä sain kuitenkin irti ja melkein perse meinasi lentää penkistä innosta kun luennon pitäjä sanoi suunnitelmakseen järjestää seuraavan vuoden Cosvisioniin CMV - kilpailun ! Olisi ihan valtavan mielenkiintoista ja varmana olisi intoa myös olla itse mukana ja myös osallistua. Kiinnostaisi huomattavasti enemmän kuin AMV - kisat. Kaikella lämmöllä AMV-kisoja kohtaan :D

Ryhmäkisa (School Days - The path of betrayal ends here)


Paras kuva conista ! Kiitos. - Kuvaaja: Marko Holmberg
Sunnuntaina esiintymiskisassa OF nousi pitkän tauon jälkeen takaisin kisalavalle. Mukana touhussa oli uusia jäseniä viime syksyltä ja tämä oli heille ensimmäinen kisa yhdistyksen nimen alla. Esitys meni nappiin, jännitystä oli ilmassa mutta tsemppaavassa ja hyvässä hengessä kävimme porukalla läpi lavaharjoitukset, kuvaukset ja conipäivän yhdessä. Hyvin pientä shootintapaista väkersimme aikamme kuluksi conipaikalla, mutta mitään cosplayshoottauksen helmiä ei syntynyt, mutta hauskaa oli! Kaikki pelasivat ihanasti yhteen hiileen, porukka näytti upealta yhdessä, conipaikalla että lavavalla ja olen valtavan kiitollinen koko ryhmälle koko coni ja kisakokemuksesta! Kiitos. 

Esitys oli siis sarjasta School Days ja oma hahmoni oli Setsuna Kiyoura. En ole tuntenut oloani näin tyttömäiseksi pitkään aikaan.

WOOOOMAAAN TAKE ME IN YOUR ARMS-eiku - Kuvaaja: Rullarinkeli ja Makotona Hannu
Valotekniikasta haluan antaa sekä lauantailta että sunnuntailta ehdottomat peukut pystyyn. JOKA ikisellä harjoituskerralla valot toimivat aina vaan paremmin ja uskon että jos ensi vuonnakin yhtä ihana ja pätevä tiimi on paikalla niin cosplaykisaajille annetaan oikeasti mahdollisuus leikitellä valoilla tunnelman kanssa kun ei tarvitse jännätä että toimivatko valot vai ei. (terveisin yleensä aina joku pissii valojen ajoituksessa jos on vähänkään mitään tarkempaa annettu VAIKKA on tarkat ohjeet ja useammat lavaharjoitukset) Valot on kuitenkin yksi todella ihana tehokeino tunnelman luomisessa. SCREENI oli myös käytössä mikä aiheutti miellyttävää sydämentykytystä.

Samaten järjestäjät, mammat, itse cosplayvastaava ja kaikki staffi oli aivan järjettömän avuliaita, fiksuja ja ihania että vaikka jotakin pientä sekaannusta aikataulujen kanssa oli niin kysymyksiin pyrittiin antamaan aina vastaus ja tuli olo että kisaajista kannettiin huolta.


Esitys sijoittui kolmanneksi ja kävimme vastaanottamassa palkinnot loppuseremoniassa ! Itse tapahtumasta noin yleisesti voisin sanoa että hyvin kunnianhimoisesti kisoja oli molemmille päiville kolme kappaletta että näin jälkikäteen mietittynä kisaajamäärä oli aivan järjettömän iso että ihan hirvittää, mutta hyvin tästäkin selviydyttiin kunnialla. Tapahtuma on vielä nuori, mutta ehdottomasti tarvitsee paljon näkyvyyttä ja palautetta niin ensi vuonna se palaa vielä loistokkaampana takaisin. Ajattelin jankuttaa kaikille lähipiirin vähänkin cosplaymielisille ihmisille että TULKAA TURKUUN ENSIVUONNA. 

Haluan lisää. kiitos. 

2 kommenttia:

YumiKoyuki kirjoitti...

Pienesti vinkaisen, että Cosvision ei ole kaiketi aikeissa tulla vielä ensi vuonna, koska Logomo on täyteen buukattu. Sen sijaan se olisi tekemässä paluun vuonna 2016! :>

Sonoko kirjoitti...

Yumi: Ah, iso kiitos vinkistä, pitänee preparoida itseni henkisesti siihen mennessä :D Lähdettävä sitten silloin uudestaan !

Lähetä kommentti