Pages

torstai 28. huhtikuuta 2016

Cosvision 2016 - Kävin jopa luennoilla ja back to blogging

Hellou ja pitkän hiljaiselon jälkeen täällä taas!


Cosvision viikonloppu on nyt takana ja minulle Cosvision oli TODELLA odotettu tapahtuma. Itse cosplayharrastajana olen valtavan iloinen että suomessa on tapahtuma joka keskittyy omaan rakkaaseen harrastukseen eli postimerkkien keräämiseen. Eikun siis Cosplayhyn. Kaksi pitkää vuotta odotusta oli nyt takana ja oli aika matkustaa Hämeenlinnaan!

Kuitenkin itse asiaan: Tapahtumaan lähdettiin matkaamaan tutusti Oulusta käsin. Matkallakin vielä ihmetytti pari juttua infoviestistä ryhmäkisaajille: Muun muassa kisan alkamiskohta oli ristiriidassa meille annetun infon kanssa (Ohjelmalehtisessä luki että kisa alkaa 11:00 ja tieto oli tullut että kisa alkaa 11:30?) Noh tieto oli kuitenkin kisapäivälle milloin olla ja missä aamusta oli kisan alkamiskohta mikä vaan, niin päätimme pärjätä tällä informaatiolla.

Kuvamatskua luennolta.
Asetuimme mukavasti läheiseen Sokos - hotelliin ja nautimme ihanasta aamupalasta ennen coniin lähtöä. (Nakit ♥) Oma coniporukka hajaantui, kuka nyt töihin ja myyntipöydille ja osa luennoille. Itse tarkistin Conin ensimmäisen luennon: Cosplay-meikin ja erikoistehosteiden alkeet.
Luento oli, kuten nimestä kuuluukin, asian alkeita, mutta jäi hieman harmittamaan miten tuntui että moneen ilmaan jääneeseen kysymykseen luennoitsijalla vastaus oli kannattaa itse kokeilla ja testailla mikä sinulla toimii, kun nyt kuitenkin oltiin luennolla kuulemassa niitä vinkkejä mitä kannattaa kokeilla.
Haluan infoa! Muutama hyödyllinen onneksi löytyi, että sain poistua ihan hyvillä mielin luennolta.

Luennolta lähtiessä ihmettelin meikkaavien ja pukua pukevien cossareiden tunkua luentosalin edessä ja kanssaconittaja valaisi että luentosalin vieressä sijaitsi myös cossipukuhuone johon sillä hetkellä ei mahtunut ilmeisesti edes murto-osa porukasta. Pukuhuone oli fiksusti unisex (pisteet tästä!) mutta huomattavan pieni mikä ruuhkautti luentosalin edustan kiitettävästi. Pieni pukuhuone ei riittänyt missään määrin Cosplaytapahtuman pukkariksi ainakaan aamupäivästä lauantaina.

Iso tukka on iso.
Edessä oli nyt Hallcosplay-kisa ja Kutsuvieraskisa. Kutsuvieraskisaa odotin kovasti pienestä osallistujamäärästä huolimatta ja oikeasti liikutuinkin esitysten aikana! Oijoi~ Onneksi olkoon sijoittuneille ja kiitos kaikille osaanottajille esityksistä. Hall-cosplay kisaa juonsi tuttu, mutta vaikka kyseessä ei olisi ollut tuttu niin olisin silti potenut sisäistä tuskaa juontajan puolesta kun seurasin millainen kohellus Hall-cosplay-kisasta saatiin aikaan. Juontajalle ei ollut ehtinyt oikeat paperit kisaajista ja missä järjestyksessä nämä ovat tulossa lavalle ja KETÄ on tulossa lavalle. Hannu hoiti homman kuitenkin kotiin kunnialla. Hyvä pelastus ja homma pysyi kasassa pienestä kaaoksesta huolimatta. (Hannu, palaa juontolavoille, oot ihana)

Kyseinen hurmaava tuttu (Hannu) iskettiin vielä illan Pukuvuotoon paikkamaan sairastunutta osapuolta joten pitihän Loungeen kuitenkin lähtä kuuntelemaan millainen Pukuvuoto tällä lisäyksellä oli tulossa. Olin katsonut aikaisempia Pukuvuotoja netin kautta ja ollut viihdyttynyt, mutta pakko nyt tästä sanoa että tämän Pukuvuodon jutut hairahtui sivuraiteille niin usein että aihepiireistä ei oikeastaan saatu irti juurikaan mitään mielenkiintoista. Oletin myöhäisestä ajankohdasta huolimatta enemmän asiapitoisempaa settiä, mutta sain sijaan vaan parit naurut ja kokonaisuutena Pukuvuoto oli tämänastisista heikoin. Olisin myös toivonut Loungeen enemmän mahdollista ohjelmaa koska itse iltabileet olivat kuitenkin semi hyvän hintaiset, (ilman ennakkoa 7,5€) siihen nähden että luvassa oli vain kaksi puheohjelmaa ja tanssibileet ja toinen puheohjelmasta on sijainnin puolesta vain yläikäisille. Nostalgialuennointi olisi voinut kiinnostaa myös alaikäisiä harrastajia.

Kuvaaja: Ninnu cosplay
Sunnuntaipäivä sarasti komeana ja aikaisin aamusta kääpiöposse hoiti itsensä bäkkärille ja lavan taakse. Saimme aivan ihanan erillisen pukkarin yläkerrasta meidän mamman saattelemana (Mamma en tiedä kuka olet, mutta olit todella ystävällinen ja hurmaava. Kiitos!) ja pienen lämpän jälkeen lähdimme porukalla lavaharjoituksiin. Kaikki toimi sunnuntaina kamalan lutvikkaasti ja kahden harjoituskerran jälkeen jäi myös hyvä fiilis ennen esitystä. Lavalla oli tällä porukalla rehellisen hauskaa ja ilmeisesti saimme välitettyä sem myös katsojille. Yhdistyksen esityksen päärooleissa (Viisas ja Jörö) oli muutama nuoremmista jäsenistämme jotka vetivät homman hyvin kotiin ja samaten Nuhanenänä oma lavatuore serkkutyttö, josta olen myös yhtälailla kamalan ylpeä. Olette upeita! Kiitos kaikki kääpiöt hauskasta ja piristävästä lavakokemuksesta! Esityksen ohjausksesta vastasi Rullarinkeli ja käsikirjoituksesta Iitu.

Juttu mikä vähän hiersi oli se että seitsemän kääpiön ryhmälle annettiin vain yksi pokaali. Itse henkilökohtaisesti ottaisin vastaan vaikka niitä ”tylsiä” cosplaylajimitaleita sen vuoksi että silloin jokainen ryhmän jäsen saisi konkreettisen muiston mukaansa.

Koska kääpiöselfieitä ei voi olla liikaa.
Kamat piti hoitaa nopsasti pois lavan takaa ja kääpiötyövoimalla yhteistyöllä saimme tavarat pakattua ja roippeet autoon. Hengasin itse lopun päivää puolicossissa ja kävin katsomassa vielä itselle Conin viimeisen luennon Elokuvaamisen perusteet CMV-käyttöön. Tämä luento oli hauska ja hyvä paketti.. kävin itse myös viime Cosvisionissa CMV luennolla ja pelkäsin saavani saman setin, mutta luennoitsija antoi hyviä toimivia esimerkkejä ja taidan nyt oikeasti ymmärtää jopa kuvaamisen puolesta pari juttua enemmän. Kiitos hyvästä luennosta!

Lopuksi kävimme myös tsekkaamassa päättäjäiset jotka olivat hyvin lyhyestä-virsi-kaunis - mallilla. Itse Cosvisionissa tänä vuonna tuntui että kehittämisen varaa olisi ollut, mutta jotta en kuulosta liian masentavalta tai niin minusta Verkatehtaan tilat olivat tapahtumalle hyvin toimivat. Verkatehtaan oma henkilökunta oli myös aivan priimaa: todella ystävällistä ja asiallista!

Myös Verkatehtaan ympäristö ja ylipäätään Hämeenlinna on kamalan kuvauksellisen näköinen kaupunki että pukujen kuvaus lähiympäristössä on ollut varmasti monelle hyvin hedelmällistä, mikä on Cosplayaiheiselle tapahtumalle ehdotonta plussaa.

Pistetää ny vielä yksi kiva selfie viikonlopulta koska Miina on ihana.

Hämeenlinnassa kaupunkina ei muuta huonoa ole kuin se että kohtuuhintaisia majoitusmahdollisuuksia ei ole paljoa. Ehkä seuraavaan Cosvisioniin laajempaa mahdollisuutta lattiamajoitukselle? Positiivista sanottavaa löytyy myös bäkkäriltä erityisesti sunnuntailta kun siellä tuli pyörittyä: Mammat ja muut lavan takana työskentelevät immeiset olivat tehokkaita, hymysuisia ja sopivan jämptejä. AIVAN IHANAA. Se että palkintojenjako oli kisan yhteydessä oli myös todella positiivinen asia ja kehitys aikaisempaan vuoteen. Tulosten pitkittäminen päättäjäisiin on vaan turhaa kiusaamista kisaajille ja rehellisesti vanhanaikaista. Ohjelmakattauksessa oli myös kiinnostavia luentoja mitä jäi myös vielä kuulematta vaikka peruuntumiset vähän surettivatkin. Cosvision kun tulet uudestaan: Olen 100% todennäköisyydellä varmasti siellä! Kiitos Cosvision 2016!

Ja kuten varmaan jotkut arvaneekin niin viimeistä WCS päivitystä ei tule.. enimmäkseen vain siitä syystä että lykkäsin koko postauksen kirjoittamista niin pitkälle että koko kirjoittaminen alkoi tuntua jo hölmöltä. Koko kokemus viime vuodelta oli sanoikuvaamattoman upea, mutta nyt aika siirtyä blogin kanssa kirjoittamaan uusista tuulista ja suunnitelmista!Seuraavaksi Saksan Dokomi! Stay tuned. Mukaan lähtee Sonoko♥

1 kommenttia:

CutieSmoothie kirjoitti...

Minusta meikkiluento oli kiva ja valaiseva siitä huolimatta, vaikka se piti niin laajasta aiheesta kuin maskeeraus! Luento koski tietysti niitä aiheita mistä luennoitsija itse tiesi. Mutta kysymysten kohdalla minusta tuli enemmän näitä "kokeilkaa itse"-juttuja. :0 Hyvä ja kiinnostava luento imo...

Abua ekat kisat oli kuumottavaa, mutta oli hauskaa olla nuhanenänä! ;_;<3 Haluan heti taas uudestaan nyt heti kisaamaan taas! Esiintyminen voi ollakki aika hauskaa.

Ja minustaki oli ylihintasta cosvisionissa varsinki iltabile... D: Tuntuu pahalta maksaa siellä vielä lisää rahaa, kun on jo ostanu kalliin lipun etukäteen. Ja pitää muutenki kattoo roposia, että pystyykö syömään reissussa.. -__-' Huoh.

(mut ebin hei. kohta sonoko pukeutuu sonokoksi 8D)

Lähetä kommentti